Beet root untuk diet yang lebih baik



Beet Root boleh didapati di pasaraya2 terkemuka termasuk di Cold Storage

Salam sahabat aku semua.. Hari ini aku saja je nak kongsikan khasiat beet root bersama tips  + diet + jus pemakanan yang sungguh sihat dan mujarab. Tak perlu makan pil sana pil sini atau brand2 lain. Minum dan makan yang ORIGINAL fresh lagi baik kan.. So.. Jom kita cuba.. InsyaAllah, berkesan

Beet root dengan lobak merah dan saderi
  • 1 biji beet root (sederhana besar)
  • 2 batang lobak merah besar
  • 1 batang saderi
Blend ke semuanya dengan 1 liter air masak. Untuk jus yang lebih sedap tambahkan 2 biji epal merah dan blend sekali. Sedap di minum tanpa di tapis (jika suka). Simpan di fridge. Jika diamalkan selalu, berat badan akan turun dan wajah menjadi kemerahan.. Tak perlu pakai blusher

href="http://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=7928_0_1_37" target="_blank">
 


Untuk Jus pesakit kanser tidak kira jenis apa pun amalkan jus ini 
  • 300gm buah beet root
  • 100gm batang saleri
  • 30gm lobak merah (carot)
  • 10gm kentang
  • 10gm lobak putih
  • Blend semuanya dan tapis. Minum sebelum sarapan pagi dan selepas makan buah nenas atau betik. 

Jika dah blend semuanya maka jadi begini ler.. nampak sedapkan. Yummy.. tapi yang penting khasiatnya tersangatlah bagus dan rasanya manis. Sedap juga jika dibuat soup.

Hujung beet root berwarna hijau boleh dimakan, kaya akan beta-karoten. Mempunyai rasa yang kuat dan kaya akan asam oksalat yang apabila diambil lebih dapat merawat penyakit batu karang..

P.S. Amalkan setiap hari pagi dan petang. Lepas nih kita harus makan banyak sayur2an untuk kesihatan. Selamat berdiet ... Next post aku akan berikan resepi jus yang boleh menyembuhkan penyakit kanser dan leukemia..InsyaAllah dengan izin Allah dan usaha kita sendiri.. Apa yang penting pesakit2 kanser harus tabah dan jangan buat diri kita 'marah' kerana kemarahan boleh membuatkan kanser membesar dengan lebih cepat.


{ 14 comments.. read them below or add one }

white rose white rose Khamis, Oktober 07, 2010
salam akak...

owh,yeke...
mane akak dpt info ni???

nak try la...
Abd Razak Abd Razak Khamis, Oktober 07, 2010
Salam sis...

Boleh cuba ni sis..:)
udanggalah udanggalah Khamis, Oktober 07, 2010
Boleh buat bisnes ni...nampak enak sekali.
darkbatman darkbatman Jumaat, Oktober 08, 2010
fes tym aie dgr sal beer root.hehe.. nice post woo..byk info yg bgs utk mereka yg nk berdiet.. tp klau leh letak dia nye cals lag bestkan?heeee
Nur Misnan Nur Misnan Jumaat, Oktober 08, 2010
salam BRP..
info ini sebenarnya dah lama di simpan
tapi tiba2 nak share plak dgn korang..

perkara yang baik harus di kongsi2
jika di luar sana,
mereka makan setiap hari utk kesihatan

selamat mencuba ya.. insyaAllah berkesan jika di sertakan dgn niat yang baik..
Nur Misnan Nur Misnan Jumaat, Oktober 08, 2010
salam brother Razak
Cubalah.. insyaAllah mujarab
tapi kena ikut sukatan juga

paling bagus jika diamalkan sewaktu perut kosong.

selamat mencuba brother..
lepas nih kalau dah turun berat badan
kasi tau ya..
Nur Misnan Nur Misnan Jumaat, Oktober 08, 2010
salam brother UG
boleh sgt tapi harus pegi kursus
cara buat jus.. huhuhu

Sekarang pasaran yang paling baik adalah
tanam buah durian belanda..

daun durian belanda sgt mujarab utk pesakit kanser..
selamat bercucuk tanam n berbisnes brother
Nur Misnan Nur Misnan Jumaat, Oktober 08, 2010
salam brother Darkbatman
adusss... mangap ler bro DM..
aku kurang pahem bahasa short nih..
kasi terang sikit boleh..
hahaha... gurau3.. jgn mara aaaa

anyways, isyaAllah
jgn lupa cuba yer.. bagus sgt2 utk kesihatan..
ieda ieda Selasa, September 20, 2011
salam kenal dari akak
nice info .. banyak info2 menarik disini ..
akak folo .. sukeee :)
Nur Misnan Nur Misnan Selasa, September 20, 2011
@ieda... salam kenal menerima kembali
terim kasih.. pujian itu satu hadiah.. hu3
sama2 kongsi utk semua...

terima kasih mollow kita cik ieda..
puanbee puanbee Rabu, November 23, 2011
alamak sedap ke ? nak try lah bee nak tulis kat blog bee boleh ? selalu lupa tips2 bagus ni hukss..
Nur Misnan Nur Misnan Rabu, November 23, 2011
@Bee.. rasa manis. kalau nak lg mudah ikut cara nih
sebiji epal merah, sebij beet root saiz kecil dan sedikit karot
Blend halus dan terus minum. Kalau nak tapis pun boleh...
Tanpa NamaTanpa Nama Ahad, Jun 03, 2012
Nak minta petua sakit lukumia untuk kanak2
Nur Misnan Nur Misnan Khamis, Jun 07, 2012
salam tanpa nama..
Cuba dapatkan produk SNE marketing dgn segera.. insyaAllah khasiatbuah seabucthorn dapat membantu...