Dari batu berpesan..


Salam guys.. Kelmarin aku berjalan2 bersama family ke Shopping Complex SOGO dan jalan TAR. Sewaktu melintasi jalan dari deretan2 kedai jalan TAR menuju ke SOGO, aku terpandang tulisan di permukaan batu ini depan kedai Da Vinci. Ayat tersebut berbunyi lebih kurang begini "Wahai orang Islam, Allah melihat dari sudut mana jua hidari kejahilan sebagaimana manusia kaum bani"

P.S. Hmmmmm.. apa sebenarnya yang ingin cuba di sampaikan oleh penulis misteri ini melalui batu tersebut. Hanya Allah sahaja yang Maha mengetahui. Sentiasa ingat untuk diri sendiri dan berpesan2 pada saudara se islam yang lain... =)

{ 14 comments.. read them below or add one }

transformed housewife transformed housewife Jumaat, November 05, 2010
salam,
pertama kali tengok tulisan vandalisma yg ada maksud baik. selalunya perkataan2 mencarut.
darkbatman darkbatman Jumaat, November 05, 2010
bgs gak tulis cmne.. so sedar x sedar,kita akn beringat kan.
white rose white rose Sabtu, November 06, 2010
salam kak nur...

tak jelas ayat tu...
dia fokus kepada kaum BANI mane?

bani ISRAEL?
bani HASYIM?

urm...yup, SESUNGGUHNYA ALLAH MAHA MENGETAHUI...
udanggalah udanggalah Sabtu, November 06, 2010
Salam..Sekurang-kurangnya ada hasrat dia nak berpesan...itu pun boleh dikira amalan yang baik ...
Nur Misnan Nur Misnan Ahad, November 07, 2010
salam Nur..
Jika di Afrika ada banyak juga aku
terjumpa kata2 sebegini..

tapi di Malaysia rasanya agak susah
tapi apa yang penting
message itu sungguh bermakna
dan niat si penulis batu ini
sungguh mulia.... =)
Nur Misnan Nur Misnan Ahad, November 07, 2010
salam brother Dark
yes... kekadang kita lupa
untuk berpesan2 kepada sahabat2 Islam kita

Message penulis misteri ini
sungguh mulia
tetapi ada ayat yang kurang jelas
untuk difahami.. =)
Nur Misnan Nur Misnan Ahad, November 07, 2010
salam cik PUTIH
sudah tentunya message itu mgkn untuk kaum bani Israel
kerana ayat KEJAHILAN itu tepat utk mereka
Nur Misnan Nur Misnan Ahad, November 07, 2010
salam brother UG
benar tuh.. yang penting
pesanan atau message si penulis misteri ini
sgt2 bermakna...

sepertinya sipenulis ini
meluahkan rasa kepada penulisan ini...
Aku Dan Teksi Aku Dan Teksi Ahad, November 07, 2010
mungkin di situ mudah di lihat org.ramai
Nur Misnan Nur Misnan Ahad, November 07, 2010
salam AdT
Kemungkinan ya kerana
itu adalah laluan org ramai

apa yg penting message si penulis
ini sungguh mendalam.. =)
Abd Razak Abd Razak Isnin, November 08, 2010
Salam Sis Nur...

Mesejnya baik cuma tak lengkap dan jadi tertanya-tanya
senandung hatiku senandung hatiku Isnin, November 08, 2010
salam..bagus mesej tu, tp tergantung..ditulis pula kat batu. Yg tu x bagus(vandalisme)..apapun..mungkin ada yg boleh bantu korek kisah kaum Bani ni untuk tatapan bersama?
Nur Misnan Nur Misnan Isnin, November 08, 2010
salam brother Razak
benar.. message yang tidak lengkap
tapi sedikit faham akan maksudnya

mungkin sudah terpadam agaknya..
Nur Misnan Nur Misnan Isnin, November 08, 2010
salam senandung..
apa yang penting message yang di sampaikan itu
sgt murni walaupun tidak lengkap..