RAMAI TERKEJUT! MICROSOFT BAYAR $ 241.00 SETIAP EMAIL

Salam guys.. percaya atau tidak perkara ini. Bill Gates kata akan bayar $241.00 setiap email yang kita fwrd. Aku rasa ramai yang sudah tahu kot perkara nih atau ada yang MASIH tak tahu. Aku mushkil tapi was was.. macam mana tuh. Sama jelah. Hishhhhh... kenapa ya Bill Gates nak bayar setiap email yang di foward? Dah banyak sangat duit ke sampai nak bersedekah macam tuh jer? Ermmmmm... maybe dia ada agenda sendiri yang kita tidak tahu atau argghhhh susah nak percaya dan tidak akan percaya. Apa2pun mari ler kita layan sama2. Mana yang tak sudi nak baca tuh sila2 ler klik tajuk lain. Huhuhuhuhu.... jangan mara aaaa...

Email yang aku dapat 
"Please do not take this for a junk letter. Bill Gates is sharing his fortune. If you ignore this you will repent later. Microsoft and AOL are now the largest Internet companies and in an effort to make sure that Internet Explorer remains the most widely used program, Microsoft and AOL are running an e-mail beta test. 

When you forward this e-mail to friends, Microsoft can and will track it (if you are a Microsoft Windows user) for a two week time period". 


For every person that you forward this e-mail to, Microsoft will pay you $245..00, for every person that you sent it to that forwards it on, Microsoft will pay you $243.00 and for every third person that receives it, you will be paid $241..00. Within two weeks!, Microsoft will contact you for your address and then send you a cheque..

Yang ini adalah mereka2 yang telah melakukan foward email tersebut dan mendapat ongkosnya.. jom baca

1) mai kita cuba ............. ramai2... ..aku dah dapat semalam...RM5, 449.00 selepas T/T ke bank akaun aku".

Norhafizah Binti Abdul Halim
Setiausaha
Pengarah MARA Negeri
Kedah
email: 
norhafizah@mara. .gov.my


2) kite try, test, tengok..... X rugi pun.... tu la masalah dia sekarang nie wan, aku baru je balik dari bank in cheque USD13k++ dlm FCY a/c kat bawah tadi. Ade 3 day float....... aku yg jadi confuse....biar betul beb duit nie........ kita tunggu dulu, kalu clear duit tu, aku habaq kat smua nooo...... 

Thanks and Regards
ROSFAN MOHD SUBBIAN 
Trade Finance Ops
03-2034 5861 



PERCAYA TIDAK MAMAT NIH BARU JER DAPAT USD13K.. DAHSYAT LER MACAM NIH. AKU PUN NAK KALAU BETUL TAPI ADAKAH DUIT ITU DI KIRA HALAL DAN ADAKAH ITU SATU PENIPUAN DAN PENYAMARAN SEBAGAI BILL GATES???  TOLONG JAWAB DER...
RAMAI TERKEJUT! MICROSOFT BAYAR $ 241.00 SETIAP EMAIL

{ 10 comments.. read them below or add one }

white rose white rose Jumaat, Oktober 29, 2010
SALAM KAK NUR...

arrgghh, kelentong je semua tu...
jangan mudah terpedaya, xdnye Bill Gates tu nak bersedeqah kat orang2 ISLAM ni...

dah sah2nye dia tau email tu orang ISLAM yang punya, baik dia bagi kat Israel dari bagi kat org Islam...

lagi 1, orang2 omputih ni dah tere tulis dalam bahasa melayu...

kalo betul, ramai laa yang beria forward email nih...

just pendapat sy je...
taknak mudah terpengaruh dgn semua ni...kena berjaga2...
Bingai @ Bangang Bingai @ Bangang Jumaat, Oktober 29, 2010
Nora,
Aku dah berinternet lebih 10 tahun sejak zaman MCC (Microsoft Comic Chat). Memacam offer yang aku dapat tapi semanya aku tak layan. hehehe

Dalam hal camni, skrip tu ramai yang pandai tokok tambah bagi nampak real. Kalau USD1.oo dan satu level jer mungkin aku pecaya tapi kalau dah sampai USD200 dan sampai 3 level tu dah mengarut nampaknya. macam MLM, piramid atau sistem matrix.

walau camne pun terpulanglah pada memasing. cuma beberapa perkara yang nak kongsi kat sini:

1. Camne cookie dia nak track emel tersebut berdasarkan topik dan isi kandungan? Kalau betul maknanya dah tak de privasi dah.

2. Sepatutnya emel tu ditujukan kepada pengguna Hotmail/AOL atau yang bersangkutan dengan Microsoft kerana emel yang lain dia takde kuasa untuk tracking.

3. Hati-hati bila bagi data peribadi terutama nombor akaun bank. nanti dimasukan duit dobi (Money Laundry) kat situ pastu dia datang sini tuntut. yang ini kebanyakan duit dari jenayah dan dimiliki oleh kartel dadah atau penyeludup.

akhir kata "Tepok dada mintak MC kat Doktor." hehehe
Cat-in-Sydney Cat-in-Sydney Jumaat, Oktober 29, 2010
Aunty Nur,
It's a hoax. Similar emails have been going around for ages. purrr....meow!
DarkSky DarkSky Jumaat, Oktober 29, 2010
Statement from Microsoft:

REDMOND, Wash., May 12, 1999 - Recently an email has been circulating on the Internet about a new "email tracking system" from Microsoft.

As you may have suspected, this is a hoax and did not originate from Microsoft.

Microsoft does try to investigate the source of these hoaxes and take appropriate action. However, many times the hoaxers take elaborate steps to shield their true identities and we cannot identify them. Privacy and security are very important to us here at Microsoft, and we work every day to build great software for the Internet that keeps information safe, secure and private.

We regret any inconvenience this may have caused you.

Statement from Bill Gates:

Even more annoying than spam, in some respects, are hoaxes. I'm acutely aware of this because my name was recently attached to a hoax email message that was widely distributed.

People embellished the fraudulent email over time, as it was forwarded from electronic mailbox to electronic mailbox, but an early version read this way:

"My name is Bill Gates. I have just written up an e-mail tracing program that traces everyone to whom this message is forwarded to. I am experimenting with this and I need your help. Forward this to everyone you know and if it reaches 1000 people everyone on the list will receive $1000 at my expense. Enjoy. Your friend, Bill Gates."

The bogus message was widely forwarded, which surely led to some disappointment from people who hoped to receive $1,000 for passing along what was essentially a chain letter.

— From "On Spam: Wasting Time on the Internet," published in 1998
Nur Misnan Nur Misnan Jumaat, Oktober 29, 2010
salam BRP..
memang benar.. diorang nih memang pakar menipu dan penipu..
ada antara kita rakyat Malaysia
terpedaya dengan perkara sebegini

contohnya tidak aku 4 bulan lepas
seorang lelaki mengajak kawannya
pergi ke Airport untuk mengambil duit yang berjuta2 juga
kawannya kata itu semua penipu..
tak ada nya manusia nak bg duit free
tanpa bayaran...

thanks for sharing here..
moga2 kita2 semua bukanlah senang
diperdaya manusia KEPAROT ini... =)
Nur Misnan Nur Misnan Jumaat, Oktober 29, 2010
salam brother BB
aku setuju tuh
aku banyak dapat emial SPAM dari email YAHOO
untuk klik semua email SPAM memang campak masuk tong sampah
tapi email nih aku copy berdasarkan email yang
sahabat forward.. jadinya
ingin di kongsi disini agar kita2
bukan mudah untuk percaya
terutama pasal DUIT DUIT DUIT...

anyways, thanks BB..
aku ingat pesan kau..
DON'T EVER3456 give ur accn no to stranger
Nur Misnan Nur Misnan Jumaat, Oktober 29, 2010
salam CATS..
yeah it's a hoax .. i know that
its not simply orang nak bg duit mcm tuh jer kan
kalau ler benar
baik berhenti kerja n duduk rumah

KAYO PAKCIK... =)
Nur Misnan Nur Misnan Jumaat, Oktober 29, 2010
Hey darkSKY
thanks for d gd info
hopefully anybody, everybody know this case..

thanks again brother.. =)
Bingai @ Bangang Bingai @ Bangang Jumaat, Oktober 29, 2010
erks.. lupa lak.
kalau nak try Skim LAMBAT Kaya pegi kat website ni.
http://www.arizan.ecpi.my

Allah memberikan kita segala kelebihan untuk mencari rezeki tetapi hendaklah dengan cara yang BERKAT. Kalau tak berkat nanti rezeki yang kita dapat menjadi darah daging dan boleh mendatangkan mudarat. Akhirnya rezeki itu hilang malah tidak cukup apabila kita sering dilanda masaalah seperti sakit dan kemalangan. Wallahualam.
Abd Razak Abd Razak Jumaat, Oktober 29, 2010
Salam...

Maaf sis, lambat kali ni tak sihat.

Memang email tu tak masuk akal, byk kali juga saya dapat email tu tapi saya tak pernah layan.