Men/Pencuri oleh Mat Sallehs..Hati2

Salam blogger semua...

Apa kes... macam2 dah berlaku kat Malaysia.. Suasana aman damai di tanah tumpah dara darahku semakin keruh dan merisaukan penduduk Malaysia. Baca berita lanjut klik The Star Online

Tadi petang sewaktu berchatg dengan kawan2, aku selitkan cerita berkenaan 'Mencuri/pencuri by Mat Salleh kaya' atau bahasa omputehnya 'Burgled by rich's Mat Sallehs'. Tapi yang aku hairan macam mana le kawan2 aku ni boleh tak tahu kes nih.. Haii.. bahaya tu der.. Jangan ambik endah je.. Kena hati2 dan selalu pantau dengan pak jaga supaya tidak membenarkan sesiapa masuk dengan mudah kecuali mengesahkan dahulu kepada tuan rumah..

Aku jadi risaunya pasal area rumah aku tu banyak lagi rumah2 yang tengah renovation.. Pekerja2 indonesia dan Myanmar keluar masuk buat kerja. Risau, bimbang, tak tenang dan mcm2 lagi perasaan ni melanda dek kerana si tempe Mat Salleh nih.. Ishhkkk.. Mestilah bimbangkan. Diorang ni kalau nak masuk rumah bukan reti bg salam. Jadi must be careful n open ur eyes...

Datang negara orang tak habis2 buat hal. Nak kaya cepat tapi guna jalan pintas... Orang macam ni bagi pelangkong baru dia tau.. Cittt...

P.S. Guys.. jika nampak mat salleh masuk keperkarangan rumah dengan berpakian kemas macam VIP dan cuba beramah mesra seperti kawan sila bukak mata besar2 kasi SIGNAL.. Semoga kita sama2 dapat membanteras kes 'Mat Salleh PENcuri' ni. Take care.

1 comment... add one now

1ondoncalling 1ondoncalling Rabu, Julai 21, 2010
Thank you for your comment.
Sure, of course, you can keep the photo for your wallpaper if you like.
I have more rose photos coming out soon...
Probably will take me two weeks to finish my Rose Series! Ha ha...