Doa Kolestrol ~ Diet

Salam guys. Doa Kolestrol atau diet. Hari ini hari Sabtu dan esok Ahad. Mesti dah plan nak pegi cuti2 cinta, cuti2 family, cuti2 Malaysia dan ada plak cuti2 honeymoon. Huhuhuhu... baru jadi pengantin bahagia. Seronok bukan?? Mesti ler seronok.. Cik abang atau cik adik ada sebelah. Mana saja nak pergi mesti melekat macam belangkas.. Tapi kalau bercuti2 tuh ingat2 juga jaga tahap kolestrol der. Jangan kerana cuti punya pasal, plan nak diet dan jaga pemakanan terus bercuti. Nak tempah timbang dulu ke der? Tak pasal2 tambah berkilo2... Sia2 jer diet.. huhuhuhu.... =)
Anyways, masa kita berdiet tuh harus disertakan dengan niat dan doa juga. Nak tahu tak berdiet nih pun ada DOA juga. Wa cakap lu. Jom amalkan doa ini. Mudah2an mujarab dengan izin Allah SWT. AMIN

  • Baca Surah Al Fatiha

  • Baca Surah Al Hasyr Ayat 21  hingga ayat 24

  • Baca doa ini

Ya Allah, kasihanilah kulitnya yang lembut, tulangnya yang halus dan uratnya yang sempit daripada terlalu panas. Wahai Ummi Mildam, jikalau engkau sesungguhnya beriman dengan Allah yang Maka Agung, maka janganlah kau sakiti kepala, dan janganlah kau pahitkan mulut dan janganlah kau minum darah. Berpindahlah darinya kepada orang yang menyengukutukan Allah dengan tuhan yang lain

P.S. Doa ini aku ambil dari amalan Tuan Guru Dato' Dr. Haron Din. Semoga dengan mengamalkan doa ini, korang aku mereka semua dapat ler mengubati penyakit KOLESTROL yang tinggi.. Dan jangan lupa amalkan juga minuman jus BEET ROOT yang berkhasiat. Klik Beet Root bagus untuk diet Selamat mencuba dan berdiet... ^__^

5 comments.. read them below or add one

Ezal R Ezal R Sabtu, Oktober 30, 2010
Mari kita berdiet!! heheh
Abd Razak Abd Razak Ahad, Oktober 31, 2010
Salam sis nur...

Moga sis sihat hendaknya..

Thanks sis..pasni nak cuba
Nur Misnan Nur Misnan Ahad, Oktober 31, 2010
salam brother Razak
sihat selalu..
insyaAllah.. moga berkesan ya..
semua tuh dgn izin Allah..


salam Ezal R
jom berdiet...
sihat selalu...
blog-tips-kurus blog-tips-kurus Khamis, April 21, 2011
saya tumpang baca & copy doa ni. credited to U. TQ in advance. ;)
Nur Misnan Nur Misnan Khamis, April 21, 2011
hai blog tips kurus
sure boleh.. sama2 kongsi2 tip
pleasure friend...