Mudah giler guna aplikasi cuti cuti bersama traveloka



Assalamualaikum. Masih mood raya ke beb. Tahun ni seronok betul raya di kampung bersama keluarga adik beradik dengan ipar duai. Meriah giler sampai bakar mercun pop pop macam merdeka pulak. hahahaha... Memori best giler tahun ni.

Tetapi ada yang dah meriah raya di kampung nak plan jugak cuti2. Haaa.. ajer giler lah kalau adik beradik sedara mara tetiba ajak bercuti plak. Masa ni anda tak perlu nak pening2 fikir mana nak booking tiket hotel bagaikan.

Serahkan pada saya. Biar saya akan terangkan macam mana nak plan cuti dengan mudah. Yang penting poket ada isi daaa... Nama pun hari raya in Malaysia, dia punya aura tu confirm lain macam punya. Mana taknya, cuti pun bukan kejap2 kot! Paling ciput pun dua hari public holiday.

Selain Chinese New Year, mana nak cari lagi perayaan ada cuti dua hari ni? Haaa. Tambah2 cuti tinggal sikit, dapatlah seminggu ye tak. Fuh....seminggu tu lama jugakkan. Kalau yang memang celebrate tu takpelah, bolehlah balik kampung bersama keluarga meraikan hari yang . Tapi yang tak celebrate dan dapat jugak cuti ni seperti kengkawan berbangsa Cina India Kadazan Dusun dan lain2 mesti juga nak plan sehari dua cuti2 Malaysia kan.

Bab hari raya biasanya akan ada open house. Pastu selebihnya tak kan nak mereput kat rumah pulak. Selalu pergi open house pun mana syiok. Tambah berat badan jer.


Jadi untuk elakkan anda mereput dan membosankan, cubalah plan something dan pergi bercuti jauh sikit! Lagi lagi kalau ada bajet lebih atau anda sememangnya kaki bercuti. Tak rugi pun... luaskan pemandangan la katakan. Kalau tak nak pergi dalam negara sebab risau satu Malaysia jem sebab raya. Almaklumlah tak kan takde tempat yang tak raya langsung kan, then  try la keluar Malaysia.

Haaaa.. bernas tak idea tu? Bernas kan kan. Brilliant kot. Secara langsung korang dah menambah cop kat passport korang.

“Tapi.....tak lama lagi dah ni..sempat ke?”
“Pening la..nak jalan.....nak plan itu ini..nak cari flight lagi....booking hotel lagi....ahhhh semak beb!!”

Bab tu maybe saya boleh tolong sikitlah. Saya rekemen satu app yang boleh bantu anda plan travel cuti2 anda. Selebihnya tu usahalah sikit, kalau anda sponsor saya travel sekali tu takpela jugak kan..hehe. Gurau je. {wink}

Senang je sebenarnya. Dekat phone anda tu. Tak kisahlah phone Android atau iPhone, anda kena dan WAJIB download apps Traveloka sesiap. Best travel app in town. Anda yang kaki travel ni confirm akan tertarik dengan macam2 offer kat apps and website mereka from time to time.

Tak lama pun nak mencari destinasi yang diinginkan. Serious beb. Aplikasi dia bukan besar mana pun. Anda download movie besar2 ke stream cerita Korea ke buka Youtube tengok video viral ke musically ke relax je kan Aplikasi ni 100 MB pun tak sampai.

“Okay okay so app dah download then nak buat apa ni?”

Senang jer. Anda buka akaun dengan Traveloka! Nanti nak buat booking ke payment ke senang, semua guna akaun tu je sebab dah sekali simpan details korang semua kat situ.

Lagi satu nanti Traveloka akan send email kat korang dari masa ke masa untuk promo2 best yang mesti buat korang rasa geram je nak berjalankan. Nak bukak akaun dengan Traveloka ni serious simple matter je. Asal ada no telefon, email, akaun Google ke Facebook ke, dah boleh jalan. Ikut mana korang senang je.


Pendek kata tak sampai berapa minit korang memang dah ready la nak book your trip with Traveloka! Taraaaa... kami pun dah mula nak cuti2 dah ni naik flight jer. Jimat masa.

Tapi kalau dah idea nak ke mana mestilah jadi senang kan. Kalau takde idea nak ke mana then how?

Contohnya ada orang pun suka jugak buat plan mengejut ni konon surprise kan. Pun takyah risau juga, dekat Traveloka ni anda boleh buat research semua sekali, penginapan dengan flight boleh research dekat aplikasi yang sama.

Boleh survey mana murah. Apa pakej berbaloi,

Mana yang kena dengan bajet dan lain2. Lepastu kalau dah berkenan, boleh terus setting booking dan buat deal bayar online, then terus dapat email kat inbox anda! Memang betul2 memenuhi slogan mereka, travel easy!

Takleh nak nafikan lagi yang begitu mudah untuk travel dan berjalan dengan Traveloka app! Dengan cuti panjang sempena raya ni, marilah checkout Traveloka for the best deals in town! At least adalah benda nak buat time time raya ni kan, pergi merantau negara / negeri orang.

Ok guys.. selamat bercuti2 semua. Plan betul2 agar percutian anda penuh dengan memori yang manis indah belaka.


0 comment... add one now