Kopi Malaysia memang terbaek

Assalamualaikum guys... Rasanya ramai blogger2 peminat kopi hitam atau kopi susu bukan. Kalau sape mengaku tak minat minum kopi, itu tandanya memang dia tak suka minum kopi. Harharhar.. Orang Malaysia tak kira ler dari bangsa mana pun baik Melayu, China, India, Kacukan Minah/Mat Saleh ker semua giler minum kopi. Tak kira ler kopi Malaysia ker kopi Brazil ker, kopi McD ker, White kopi ker, Coffee bean ker, Gloria Jean's ker.. Asalkan ada kopi. Betul kan?? Kalau salah korang betulkan aku. 

Tapi dalam keluarga aku, semua peminat kopi sejati Malaysia. Segala jenis kopi kat Malaysia dah cuba. Dari daerah Kluang real Station (memang best), Ipoh mali (memang terbaek) hanya ada di jual kat pasar minggu sahaja, Kopi kapal api (itu biasa) dah terbang ke bulan. Tapi dalam mimpi basah ler. Hu3 "kidding". lagiiii itu kopi dari Muar (dah cuba) oklah but not my fav dan banyak lagi ler. Kalau ceta semua jenis kopi kat sini dah macam nak jual kopi plak der. 

Ok kita sambung balik.. Nak tahu kopi yang mana menjadi pilihan terbaru aku sekarang?? Of coz ler tentunya Ipoh mali woooo. The best2 in Malaysia dan pilihan kedua aku kopi Uncle Lim. Wahhhh betul2 HOLIAOOO.. (betul tak aku eja). Memang2 terbaek dari yang bagus. Sekali hirup.. perghhhh.. Alhamdulillah.. sedap tekak dan lidah aku minum. Tak caya?? Sendiri cuba ler. 


Kopi hitam dari Uncle Lim. Memang betul2 Holiaoooo wooo... Tapi kalau korang nak rasa betul2 kopi Uncle lim nih sedap dan power korang kena order kopi hitam. Kalau order kopi putih hilang rasa kopi Holiaooo woooo... Wa tak cakap bohong. Hu3.. Solly der.. gambar nih aku snap selepas aku kesedapan minum kopi nih. Dah habis baru aku teringat nak share dengan korang.. Harharhar... Minta mangap ler yer... 

P.S. Guys.. kalau pegi Uncle Lim korang jangan risau dan was was sebab kedainya HALAL. InsyaAllah. So.. selamat mencuba dan mengombeh yer.. Faham ker apa itu NGOMBEH? Hu3.. Tapi kan kopi Uncle Lim dah boleh tandingi kopi dari pasaran luar negara macam Brazil, Africa, Arab dan lain2... Terbaek.

IKANO Power Centre

LG 15 (P1)
IKANO Power Centre
No. 2 Jalan PJU 7/2
Mutiara Damansara
47800 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan

Te
l: 603-7725 4381
Fax: 603-7725 542
5

Business Hours:
9.30 am - 10.00 pm(Weekdays)
9.30 am - 10.30 pm
(Sat & Sun) 

Subang Parade

Lot G 27G (1) & (2)
Ground Floor
Subang Parade
No. 5 Jalan SS 16/1
Subang Jaya
47500 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan

Tel : 603-5631 4188
Fax : 603-5632 4188
Business Hours:
8.30 am -10.00 pm
(Daily)

{ 9 comments.. read them below or add one }

white rose white rose Selasa, Mac 08, 2011
salam kak...

oh, kalau kami area sini terkenal dgn kopi che' nah...

sedaaappp...

tapi sy suke kopi yg dikisar kejap2 tu...ade dijual dipasar pagi...
transformed housewife transformed housewife Selasa, Mac 08, 2011
sy tak minum kopi. nescafe bolehla minum jarang2 sgt.
Nur Misnan Nur Misnan Rabu, Mac 09, 2011
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Nur Misnan Nur Misnan Rabu, Mac 09, 2011
salam cik Transformer
oh yer ker?? Nescafe pun sodap
tapi tak suka minum.. rasa byk kafin
Nur Misnan Nur Misnan Rabu, Mac 09, 2011
salam cik putih..
kopi kat ipoh tuh selalu di kirim
dari kakak ipar.. dia selalu kesana

oh yes.. bukan pasar minggu kot
tapi pasar pagi.. yerlah kot
akubiomed akubiomed Rabu, Mac 09, 2011
Kopi bukanlah minuman kegemaran saya berbanding teh. Pernah pekena White Coffee mengeletar badan
Nur Misnan Nur Misnan Rabu, Mac 09, 2011
bro biomed.. oh begitu ker
sampai mcm tuh sekali menggeletar.
kalah dengan kafin kot..
rokok isap tak??
Cat-in-Sydney Cat-in-Sydney Khamis, Mac 10, 2011
Aunty Nur,
Kita kisar dan buat sendiri kopi kat rumah... Nak minum apa, cappucino, latte, long black? semua kita boleh buat tau! Pemilihan biji kopi pun penting juga. Kalau yang dari Malaysia, Mama ambik kat rumah sedara di Banting. Tauke kopi, jemur depan rumah je. Yang komersial tu dah campur macam-macam, tak best. purrr....meow!
Nur Misnan Nur Misnan Jumaat, Mac 11, 2011
oh dear. angelina
can u please posto aunty nur
biji kopi tuh boleh tak?
aunty nur nak cuba banting coffee plak...

mesti lagi holiowwwww