Selasa, 22 Februari 2011

Jom ke LEMBU LEMBU atau LAS VACAS

Share it Please
Assalamualaikum guys... Hari ini aku nak berkongsi cerita pasal JALAN2 CARI PASAL NAK MAKAN. Kali nih aku dan mr. hubby pergi serbu itu kedai daging LAS VACAS atau dalam bahasa melayunya LEMBU LEMBU yang terletak di New Wing Mont Kiara Shoplex jalan Kiara, Mont Kiara. Oh dear.. steak kat sini memang so juicy dan superb giler... Tak caya?? Mai kita skodeng steak yang kitorang order. Tapi sebelum tuh apa yang best makan kat sini pasal ada kedai ice cream BR. Rasa2 kalau badan terasa panas pasal steak kambing tuh, pegi ler sebelah order ice cream. Heeeeee... 

Ok guys, makan steak kali nih kitorang order yang biasa2 jer pasal perut masih kenyang.. Jom layan.... Klik kat sini kalau nak baca blog Las Vacas


Gambar pertama ini mr. hubby order steak Beef Angus kalau tak silap aku. Harharhar... dah kenyang tak ingat sudah. Anyways, beef Angus nih harganya RM28 hinggit untuk 100gm. Mr. hubby order 250gm. So korang kali2lah harganya berapa untuk sepinggan steak tuh. Rasanya memang superb juicy... walahhhh 


Aku zoom sikit beef Angus nih kasi clear tapi mangaplah der, gambar jadi tak clear coz aku edit terlalu kecil hingga effect pada gambarnya... My mistake... 


Salad yang segar bugar lemak berkrim dihidangkan bersama steak beef Angus...  Tak terkata bila mengunyahnya.. Alhamdulillah saja yang boleh aku ucapkan. Itupun dari hati. Heeeeeeee...


Yang ini aku yang order.. Dikeranakan aku masih berdiet maka aku hanya order yang kecik2 punya makanan.. Menu ni diorang panggil beef bruschetta yang harganya cuma RM10 hinggit satu pinggan. Roti Prancis yang di potong kecil dan dihidangkan bersama daging hancur + salad + tomato ceri. Amacam nampak superb giler tak?? Memang pun... tak caya?? Sendiri cuba lepas tuh kasi tahu aku macam mana.... OK!


Aku zoom sikit lagi kasi nampak jelas biar korang rasa meleleh jer air liur tuh.. huhuhuhu.... jahat sesekali takperkan.. heeeeeeee. Tapiiii rasanya memang Alhamdulillah sangat mengenyangkan dan tersangatlah superb


Ini plak diorang panggil beef wrap. Kepingan daging yang berisikan sayur dan bahan2 lain. Memang nampak sedap tapiiiiii tak dapek nak take away sebab dah habis der. Haishhhhhh.... 


Ini mr. hubby yang order.. Lemonade... Oklah. not bad rasanya....


Macam biasalah, kemana saja aku pergi coffee hitam memang tak akan aku lepaskan. Tak kiralah yang panas ker atau sejuk tapi kena less ice. Baru ada kick... 

Ok guys.. Kalau nak pegi makan kat kedai daging nih meh tengok alamat dan nombor telefonnya... Tetapi harus diingat yer sahabat, jangan pergi hari ISNIN coz CUTI daaaaa... Bab park kereta janga risau, memang ada disediakan. Boleh park kat bangunan Sunrise boleh, tepi jalan boleh, parking sebelah coffee bean yang berbayar pun ada. Risau pasal kereta? Pondok polis memang dekat dengan kedai daging nih. Kalau ada apa2 report sajer... Ok kat bawah nih aku kasi alamatnya.. Selamat menjamu mata dan tekak.. Bila steak sudah depan mata jangan lupa baca Bismillah yer.. Karang ada plak yang tak cukup.. Kena order lagi... hu3

LAS VACAS Mont Kiara
LG, Lot 1A, New Wing Mont Kiara Shoplex,
Jalan Kiara, Mont Kiara,
50480 Kuala Lumpur

LAS VACAS Kelana Jaya 
No.23, Jalan SS 5A/11, Kelana Jaya 
47301 Petaling Jaya. Tel: 03-7874 0711

Tuesdays - Thursdays (10.00am - 9.30pm) : Fridays - Sundays (10.00am - 10.00pm)
Isnin : TUTUP daaaaa...

14 ulasan:

Isaac Tan berkata...

whoa! Best nye steak tu! Omnomnomnom...

white rose berkata...

assalamualaikum kak nora...
naseb baik sy ni jenis xsuke sngt mkn daging...

sy suke makan ayam...

hahahaha...

meowwmania berkata...

baru tgk dlm rancangan Jalan-Jalan Cari Makan hari ahad lalu tup tup je Kak Nur dah pegi! uwaaaa...nak itott

Cat-in-Sydney berkata...

Aunty Nur,
Dah sah tak de jual ikan kan? Kita suka salmon lah..... purrr....meow!

papabear berkata...

silap la baca post ni at this time.. tetiba jadi lapar... isk isk isk...

ainnoraini berkata...

boleh la try ni...
kelana jaya tu tak berapa jauh dari umah kak ain...

Nur Misnan berkata...

hey isac.. heeeeeeeee
u should try lohhhh....
nyamnyamnyam... hingga menjilat bibir... hu3

Nur Misnan berkata...

salam cik putih...
adusss... cuba ler sesekali mkn daging
kasi masyukkkk... hu3
confirm mintak lagi... tak caya??
sendiri percaya lohhh... harharhar

Nur Misnan berkata...

salam cik meoww...
ahahhhhh... hari ahad tuh ada perasan pasal Las Vacas..
tapi tak sangka plak masa tuh
ke sana... hu3

kalau nak kena belanja
mai naik KL... anytime jer..

Nur Misnan berkata...

ohhhhh... cik angelina
suka salmon yer...
anuty nur pun suka juger
tapi yang dah steam.. hu3

Nur Misnan berkata...

yoooo papabear..
adusss!!! kalau lapar
jom ler p makan steak...
mesti mau.... heeeeeee

Nur Misnan berkata...

salam kak ain..
hahhh dah terbaek tuh
dekat jer kat umah
mesti cuba baru tau...
tapi jgn marah kalau
kak ain rasa steak tuh tak superb d best..
maybe tekak aku jer kot...

selamat menjamu

Uncle Lee berkata...

Hi Nur, lepas makan ni, tidur best! Ha ha. Very heavy lunch. Lepas makan dua hari no need to eat....
It looks so good too.
That beef wrap looks nice too.

Waa, both of you must be hungry, huh?
Have fun and keep well, Lee.

Nur Misnan berkata...

hey my sweet Uncle Lee..
How u doin UL..??
wahhh... kalau makan masa lunch
sure punya pengsan kepanasan... harharhar

UL, beef wrap is so so so beautiful
n gorgeous..
so superb makan.. hehehe
u should try ones u feel hungry..

have a gd day
n sing a song for me..

Followers

Follow The Author

Hubungi NurMisnan

Nama

E-mel *

Mesej *