Spiderman aksi den terjatuh ler!!!!


Christopher Tierney

Salam guys... Spiderman terjatuh ler!!!!! Kenapa yer? Tangan Spiderman dah tak boleh melekat ke dinding ker??? Ahhhh.. ini yang kita nak tahu. Semalamnya kita dikejutkan oleh stunt movie action SPIDERMAN 'TURN OF THE DARK' Christopher Tierney 31, yang mengalami kemalangan serious patah rusuk dan pendarah teruk akibat terjatuh dari pentas orkestra setinggi 30 kaki semasa membuat adegan stunt terjun dari pentas untuk menyelamat Mary Kate tetapi tali atau harness support belakang beliau tidak dapat membantu lalu terputus menyebabkan Christopher terjatuh.

Semua penonton di dalam Orkestra terdiam seketika sebelum menjerit. Ada penonton yang menangis menyaksikan kejadian itu. Ohhh... pelakon stunt yang terjatuh rupanya. Ingatkan HERO SPIDERMAN Peter  Parker lakonan Tobey Maguier. Ramai benar yang sayang dengan pelakon stunt Spider-man yer.. 


Sebelum kejadian berlaku. Spiderman (Chris) cuba untuk terjun kebawah menyelamatkan Mary Kate


Bersedia untuk terjun. Nampak harness atau tali penyokong putih di belakang untuk melindungi beliau


Harness support belakang Spiderman (Chris) ternyata tidak dapat menyokong beliau lalu terputus dan jatuh setinggi 30 kaki

Actor Christopher Tierney is taken on a stretcher to an ambulance after he fell about 30 feet while performing an aerial stunt in the Broadway musical

Christopher Tierney yang dalam keadaan kritikal dan lemah. Beliau masih lagi dalam rawatan di Hospital

P.S. Adusss... sedih juger dengar cerita macam nih. Nak jadi stunt bukan mudah tapi memang lumayan. Hmmmmm.. Kalau nak dikirakan lumayannya memang setimpal dengan kerjanya. Semoga Chris cepat sembuh dan boleh sambung balik lakonan stuntnya. Well... kalau tiada penggantiChris maknanya TURN OF THE DARK tak dapat ler nak tayang tahun nih.. huhuhuhu... AKU PEMINAT SPIDERMAN

nota
Teringat pelakon stunt Malaysia meninggal kerana membuat stunt terjun dari rumah 2 tingkat dan kotak2 yang menunggu dibawah tidak dapat menampung beliau. Ingatkan arwah melakonkan stunt dalam MOVIE APA?? Cuba teka....

{ 9 comments.. read them below or add one }

Abd Razak Abd Razak Jumaat, Disember 24, 2010
assalamualaikum sis nur..

moga sis sihat hendaknya..

Sianlah pulak...
meowwmania meowwmania Jumaat, Disember 24, 2010
nama pon stunt man kan mmg bahaya kerjanya..

eh citer apa ekk penah dgr dlu tp lupe..

Kak Nur maceh yer.. sy dah terima hadiah kak nur yg comel2 itu, sgt suke :D
darkbatman darkbatman Jumaat, Disember 24, 2010
adoi.. blh lak jatuh cm2.. bhya gak klau hanya bergantung pd tali j.. berisiko.. xtau lak spiderman ade sambungan..hee
Tok Kiyai Tok Kiyai Jumaat, Disember 24, 2010
Salam...
Cicakman M'sia ada tak stunt man?
Kalu ada tak payah la terjun tinggi2 sampai cucur atap...Stakat terjun dari katil boleh la...
Nur Misnan Nur Misnan Jumaat, Disember 24, 2010
salam brother razak..
alhamdullilah.. sihattttt

memang kesian tgk stunt nih
parah teruk bhg rusuk..
haishhh... nasib pelakon stunt...
Nur Misnan Nur Misnan Jumaat, Disember 24, 2010
salam cik meoww...
itulah kan.. stunt terus gostand..
hehehe... moga beliau cepat sembuh

pelakon stunt msia tuh
dalam cerita jgn pandang belakang..
alfatiha untuk arwah...

p.s. alhamdullilah.. suker yer
bagus3... next time join lagi ler
Nur Misnan Nur Misnan Jumaat, Disember 24, 2010
salam brother batman...
mungkin kebetulan tali support beliau
terputus atau ada boikot???

hahh.. ini yg kita tak tahu nih..

ps. nampaknya tahun depan tak jadi kot tayangan baru "Turn of the dark"
Nur Misnan Nur Misnan Jumaat, Disember 24, 2010
salam tok..
filem cicak man pun ada stunt tau
tapi tak tahu plak sape dia

anyways, stunt filem tok kiyai biler plak?
hehehehe
akubiomed akubiomed Selasa, Disember 28, 2010
Kemalangan boleh berlaku bila-bila masa sahaja. Kalau kita tak cuai, orang lain pula yang cuai kita kena tempiasnya