Percaya tak aku bersihkan barang rumah guna benda nih???

Salam guys... Korang mesti tahu apa kebendanya nih bukan?? Hu3.. of coz ler everybody knows lint roller atau melayu sejati kata rol pelekat. Benda nih memang sangat2 berguna untuk aku dan family. Lint roller adalah sejenis roller yang berpelekat seperti sticker. Roll saja pada baju yang berhabuk. Jika pelekat sudah hitam, tarik kepingan itu dan buang.

Apa pentingnya lint roller nih yer??
Ohhhh!!!! tersangat ler penting der. Iyalah terkadang baju2 yang berwarna hitam atau gelap mesti ada serpihan habuk2 halus atau habuk baju semasa mencuci menggunakan mesin basuh.. Bila ada lint roller nih senang ler keja dan baju pun nampak bersih, kemas dan paling penting mudah di bawa. Siap ada jual refil lagi kalau dah habis. 

Percaya tak aku bersihkan barang rumah guna benda nih???
Ohhhhh... harus percaya der. Memang mudah senang dan pantas habuk hilang dari mata. Tak caya?? Jom check gambar di bawah nih.

Ini ler bendanya. Lint roller dari IKEA. Kalau tak silap dulu harganya RM2.90 tapi sekarang dah RM4.90. Maher Zain (mahal) betulkan.. Sekarang dah ada jual refill RM9.90 (4 pack). Harharharhar... promote barang IKEA plak.. Takpe2 kita layannnnn....

frame gambar

Flat screen

Kabinet tengah

Meja komputer aku

Bersih bukan?? Hu3.. bukan baju jer boleh guna. Benda lain pun boleh. Aku guna lint roller nih sebab bila kita bersihkan barang2 rumah dengan bulu ayam, habuk still lagi around kan. Kecuali kain statik yang akan melekat habuk pada kain. Tapi bagi aku, lint roller nih ler aku gunakan. Habuk tak terbang, bersih melekat meletop dan kerja pun senang. Bila nak guna baru buang pelekat lint roller yang lama. Senang bukan... Wokey semua.. Cukup ler takat ini ceritaku ceritamu. Aku nak sambung balik tengok The Making Of Hantu Kak Limah Balik Rumah.. Tengah tunggu 9 Nov di tayangkan. Ohhhhh... mesti seram kelakar.. Tungguuuuu!!!

{ 15 comments.. read them below or add one }

ainnoraini ainnoraini Sabtu, Disember 04, 2010
kak ain pun ade bende tu...mmg bergunekan...beli kat ikea jugak...

tapi dah kemane benda tu...anak2 dah buat main...
Tok Kiyai Tok Kiyai Ahad, Disember 05, 2010
Wah, byk betul habuk kat umah nor!!hehe
Saye pun ada benda tu.... Kalau sape yg ada bela kucing bolehlah guna benda tu utk mghilangkan bulu kucing yg melekat kat sofa....
EzzEddin EzzEddin Ahad, Disember 05, 2010
erkk,
bagusler kat rumah buat bersihkan baju jer..
kang balik nie kena eksperimentasikan..
P/S: citer hantu tu mesti seram ihihi
Nur Misnan Nur Misnan Ahad, Disember 05, 2010
salam kak ain..
hu3... mr. lelaki dan mrs. perempuan
harus ada benda nih
untuk menjaga kebersihan..

lagi2 bila memakai baju yang berwarna gelap
kalau nampak habuk pd baju
kan ke org kata lain plak...

kak ain.. esok beli ler baru
lepas nih pesan kat anak2
bg sorg satu suruh bersihkan meja berabuk..
confrim diorang simpan elok2...
Nur Misnan Nur Misnan Ahad, Disember 05, 2010
salam lana...
hu3... thankiu2..
apa salahnya jika ada barang yg berguna
untuk perkara lain kita share
kat sini..
terkadang org tak terfikir
benda nih blh buat perkara lain...

perasannya kau nora.... sesekali perasan ok gak. har3
Nur Misnan Nur Misnan Ahad, Disember 05, 2010
salam tok kiyai..
wahhhh... banyak kucing ker?
bagus tuh.. murah rezeki..

bukan apa tok, kiri kanan rumah jiran
under construction..
itu yg selang 2 hari jer
dah kena vacuum, lint roller dan mop.
ponat2... padahal tingkap/pintu sliding tak pernah buka lama..

p.s. rasanya aku kena cipta mesin penyedut habuk sekeliling ruang rumah.. baru bersih
Nur Misnan Nur Misnan Ahad, Disember 05, 2010
salam ezzddin..
bagus tuh.. buat experimentasi benda2 lain juga ler
lagi unik lagi karennn...

ezz... kalau ler lint roller nih blh
dijadikan benda lain
selain pembersih
aku suspek ler kau... =)
farra8979 farra8979 Ahad, Disember 05, 2010
mmg niat nk g ikea.. nanti nk beli la.. ^_^
meowwmania meowwmania Ahad, Disember 05, 2010
wahh bagus nih

baju2 saya slalu melekat bulu kucing, selain kat ikea kat ner lg ada jual ekk
Nur Misnan Nur Misnan Ahad, Disember 05, 2010
salam farra...
ahhhh... gd for u dear
nanti lepas nih boleh ler
bawa kemana2 agar baju tudung sentiasa
bersih dan kemas...

ehemm.... nak mintak upah leh.. dah kasi tips bagus nih.. hu3.. (gurau)
Nur Misnan Nur Misnan Ahad, Disember 05, 2010
salam cik meoww..
rasanya ada di jual di jusco atau pusat beli belah..
cuba cari..
tapi selalunya di luar
mereka jual bukan seperti pelekat
tapi material lain... but still can use..
Nur Misnan Nur Misnan Ahad, Disember 05, 2010
salam brutal..
hu3... caya yer.. tinkiu2
ini gambar saja suka2 share kat sini
supaya kita boleh gunakan lint roll
untuk kebersihan perabot2 juga..
chek sue chek sue Selasa, Mac 19, 2013
oho..namanya lint roll rupanya..hehe