Masak telur guna Handphone... Percaya tak??

Salam guys.. Selalunya korang simpan atau letak atau bubuh handphone kat mana?? Yang lelaki2 itu confirm lah kat poket seluar kiri atau kanankan atau di casing tersangkut kat area ala2 pinggang ramping gituh.. Yang perempuan2 itu pula?? Confirm lah dalam handbag a.k.a gucci prada d vouge. Tapiiii... taukah korang lelaki2 itu bahawa membubuh atau meletak handphone dalam poket + kocek seluar under to wear opppssssy.. poket seluar itu boleh membawa kepada gejala MARI MEMASAK seperti terjadinya TELUR ITU.. Fahamkah korang lelaki2 itu?? Tak faham juger? Ahhh..... Baca nih dulu dannnnn paku dalam kepala. 


Vladimir Lagovski and Andrei Moiseynko from Komsomolskaya Pravda Newspaper in Moscow decided to learn first-hand how harmful cell phones are. There is no magic in cooking with your cell phone. The secret is in the radio waves that the cell phone radiates. 
The journalists created a simple microwave structure as shown in the picture. They called from one cell phone to the other and left both phones on talking mode. They placed a tape recorder next to phones to imitate sounds of speaking so the phones would stay on.


After 15 minutes : The egg became slightly warm.
25 minutes : The egg became very warm.
40 minutes : The egg became very hot.
65 minutes : The egg was cooked. (As you can see.)

  • Conclusion ..1: Cooking eggs with mobile phones is possible but very expensive ($4.55 or 123 Rubles) 
  • Conclusion ..2: All this talk of danger is exaggerated; even if your brain gets cooked, it would take a couple hours of talking on a cell phone
  • Conclusion ..3: We dont recommend carrying cell phone in your pants. 
note
Jadi ingat lelaki2 itu atau perempuan2 itu bahawasanya jangan sesekali menyimpan handphone dalam poket + kocek.. Jika menggunakan handfree lebih baik handphone disimpan di bahagian lain selain area No Entry (kocek kiri kanan) atau paling senang BAG SILANG. Lebih selamat dan bahagian itu pun selamat.. Hu3.. jangan mara aaaa semua. Ini baik untuk kesihatan kita. Begitu juger laptop.. Jangan sesekali meriba laptop yang sedang ON.. Ada bahayanya... nanti aku share kendianlah yer... cukup ler takat ini. Adiosss man cachosss... Sumber dari bincorner

{ 10 comments.. read them below or add one }

Tok Kiyai Tok Kiyai Isnin, Disember 20, 2010
Salam nur...
Info yg menarik...hati2lah semua
Amboi Nur...ha3...
denaihati denaihati Isnin, Disember 20, 2010
Kalau tak silap ada banyak demo yang sama ditunjuk kat youtube.
Zara Zara Isnin, Disember 20, 2010
Thanks...memang ada radiasi drpd hp...so, hati2 ye...
Solihin Zubir Solihin Zubir Selasa, Disember 21, 2010
ngeee~~
abislaaaaaa.. selalu sgt letak hp lam poket.. T_T
Nur Misnan Nur Misnan Selasa, Disember 21, 2010
salam tok..
sebelum nih selalu juger letak handphone
dalam poket jeans..
sekarang takuttt daaaa...

nak pesan semua lelaki2 itu
agar ingat bahaya phone nih...
tdo pun harus jauhkan dari hp tau...
Nur Misnan Nur Misnan Selasa, Disember 21, 2010
salam denaihati...
wahhhh... sukanya cik denai
tnggalkan komen kat sini..

iyer benar.. dah tengok dah
banyak demo yg mereka tunjukkan..
sebab itu bila engage lama2
kepala kita akan rasa pening dan mual

tinkiu denaihati
singgah sini selalu yer... =)
Nur Misnan Nur Misnan Selasa, Disember 21, 2010
salam zara...
benar tuh.. banyak sebenarnya
keburukan hp nih..
tapi kalau tak ader hp susah plak
nak bersms.. hu3
Nur Misnan Nur Misnan Selasa, Disember 21, 2010
salam solihin...
hehehehe... habislah kau
lepas nih simpan dalam bag silang yer
lagi selamat.. tak pun letak
dalam casing dan cangkuk kat
pinggang gebus tuh...
Nur Misnan Nur Misnan Selasa, Disember 21, 2010
salam cik meoww...
hohohoho.. macam mr. claus jer hehehe

memang dangelos loh...
itu pasat lu jangan simpan
itu hp dalam poket.. nanti masak wooo