Sejadah bercorak menyerupai muka babi

gambar dan cerita Harian Metro

salam all... Pernah baca tentang kes sejadah yang dibeli dengan harga 3 helai RM10 mempunyai gambar yang ada iras muka BA'....?? Jom share pandangan korang tentang hal ini.. 

P.S. Pandangan aku, Solat itu yang lebih penting. Ketulusan dan kewajiban yang kita laksanakan lebih utama dari segalanya. Allah itu MAHA Mengetahui. Mungkin itu sekadar kebetulan dan bukan disengajakan. Jika rasa was2 dan tidak boleh menerima akan sejadah itu, maka simpanlah. Tak perlu di gunakan. 

6 comments.. read them below or add one

Abd Razak Abd Razak Khamis, November 25, 2010
Assalamualaikum...

Pandangan mata itu memainkan peranan juga dalam kita hendak mencapai kekhusyukan dalam solat. Sebaiknya biarlah sejadah yang kita guna tu warnanya plain tiada corak yang boleh menganggu tumpuan kita.
meowwmania meowwmania Khamis, November 25, 2010
mana xnapak pon..rabun ke aku huhuu

pnh terima hadiah sejadah dan bentuknya sebijik macam salib terletak di tengah2 sejadah tu

org da bagi kita amik tp simpan tak guna sbb rasa tak selesa
white rose white rose Khamis, November 25, 2010
salam kak nur...
tak nampak ape2 pun...

kalo dah mcm tu, xyah laa guna sejadah tu lagi...
guna je kain berwarna putih je
Nur Misnan Nur Misnan Jumaat, November 26, 2010
salam brother Razak
benar itu.. bila kita kusyuk bersolat
kita memandang tajam pada hujung sejadah..

insyaAllah.. jika mata hati kita hanya
mengingat pada yang SATU
apa jua gambaran berada dihadapan kiri kanan kita
tidak akan mengganggu solat kita.. =)
Nur Misnan Nur Misnan Jumaat, November 26, 2010
salam cik meoww...
lihat pada telunjuk pakcik tuh
ukiran seperti bunga kembang
tapi jika dilihat memang seperti muka BA

Dalam hal ini apa yang penting
SOLAT kita.. harus kusyuk pada-Nya
jika tidak selesa dengan gambaran
di sejadah seperti salib atau gambar BA nih
simpan saja...
Nur Misnan Nur Misnan Jumaat, November 26, 2010
salam cik putih..
haiishhh.. ni lagi sorang
pakai kanta besar sikit der.. hu3
gurau..

ada tuh.. tgk telunjuk pakcik pd
gambar tepi sejadah..
mungkin secara kebetulan saja..