Fahrin Ahmad dan gosip


Fahrin Ahmad... Siapa tak kenal dengan jejaka tampan ni. Macho, cool person, tabah, tak panas baran dan romantik person. Heeee.... geram pun ada tau kalau tengok Fahrin berlakon. Cute sesangat.. Lagi2 bila berlakon jadi suami yang responsible, pakwe yang cool dan anak yang soleh. Argghhhh.... jatuh cinta mak nyah.

Tapi bila dengar cerita dan gosip yang bukan2 pasal Fahrin ni, aku jadi geram pun ada. Yang aku pelik kenapa ada je orang suka jatuhkan maruahnya. Buat gosip yang entah sahih ke tidak. Macam statement Linda Onn kata Fahrin kaki pukul.. Betul ke gosip tu atau...?? 

Yang kesiannya semasa dia menjawab pertanyaan press tentang kes ni, Fahrin menangis. Kenapa dia menangis sehingga hampir hilang kejantanannya..?? Nak tau kenapa? Sebab sewaktu gosip "kaki pukul" menjadi gosip terhangat, mak Fahrin sedang terlantar di hospital. Secara kebetulan bukan. Dan tangisannya semakin menjadi2 disebabkan ada orang datang bertanya sendiri kepada mak Fahrin yang sedang sakit dengan pertanyaan "betul ke anak makcik "KAKI PUKUL?" macam nak sepak je orang yang bertanyakan soalan tu kan.. Tak ada hati perut langsung.

Kalau korang sebagai Fahrin apa korang buat? Mengamuk dan sepak muka Linda? Atau memalukan Linda di hadapan semua orang? Be cool man.. Jadi seperti Fahrin. Dia dengan sikap pro nya cuba menyaman Linda. Tapi dengar khabarnya kes saman ke Linda senyap begitu saja. Adakah Linda berjaya memujuk Fahrin untuk menarik semula statement tersebut atau Fahrin berfikir terbuka menarik semula kes saman tersebut dan memaafkan Linda. Hmmmm... semuanya biarlah Allah yang tentukan...

P.S. Fahrin, dunia ini terlalu kecil. Sabar dan ikhlas dalam segala urusan insyaallah boleh membawa ke jalan penyelesaian dan kejayaan kau. Semoga ibu kau cepat sembuh dan cepat2 le dapat jodoh. Biar hilang segala gosip yang melanda diri kau selama ni..

Aku tak boleh tengok lelaki menangis. Touching dowh.. Lagi2 si Fahrin pulak tuh. My dear Fahrin kau tetap hero Malaysia aku... Ngeeeee... jangan jeles ya.. =)

2 comments.. read them below or add one

ariel sharonariel sharon Rabu, Jun 23, 2010
hmmmmmm laki bukan pukul ..dia just nak halang or tahan but perempuan anggap pukul..yelah kadang perempuan ni bila dah naik angin dia x sedar apa dia buat...
Nur Nur Rabu, Jun 23, 2010
salam ariel..

betul3.. tapi bukan semua llelaki mcm tuh dan bukan semua perempuan mcm tuh

dlm dunia ni banyak bezanya. lelaki yang kaki pukul memang sudah mnjadi kebiasaan bg kaum wanita.. tetapi tidak semuanya sama.

perempua pula selalu menjadi mangsa. Dan ada juga perempuan yg buruk laku. kadang2baru acah je dah jadi kes besar sampai buat report polis.

not all perfect.. =)