adukan masalah korang di PCB

iSalam sahabatku

Sudah makan tengahari? Mestilahkan.. Dah jam 2 petang.. Hmmm... terasa rindu le plak zaman kerja aku.. Bangun awal pagi, naik bas dan LRT, cari bfast dulu sebelum masuk kerja dan kena sambung kerja yang tak siap lagi.. Heeeeee.... bestnya. Terasa rindu juga nak siapkan dokumen2 klien untuk pembelian rumah dan kes2 mahkamah.. Rindu dengan panggilan klien2 aku mengadukan masalah mereka. Ahhhhh... itu semua sudah lama aku tinggalkan..

Oklah... sebenarnya n3 aku kali ni hanya nak kongsikan pada korang kalau2 korang ada aduan yang hendak dikemukakan. Mungkin sebelum ini korang mengadu di pihak akhbar2 dan stesen tv seperti dalam rancangan 'Aduan Rakyat' dan sebagainya. Tapi sekarang korang boleh adukan apa saja masalah korang di BIRO PENGADUAN AWAM atau PCB (public complains bureau). Bukan semua orang tahu ada web site nih.. Dalam web site ni korang boleh adukan masalah korang secara peribadi atau terbuka. Pegawai2 aduan akan membalas balik setiap aduan yang dikemukakan.. Tetapi jangan lupa sertakan nama penuh, alamat, ic, no tel dan aduan korang.. So ok guys... selamat mengadu disini
adukan masalah korang di PCB

{ 8 comments.. read them below or add one }

rasp rasp Rabu, Jun 23, 2010
bagus gak nie kan...
leh mengadu domba hehehehehe
thx for the info :D
Nur Nur Rabu, Jun 23, 2010
Hehehe... sukanya dia

hey.. no mention ok.. kita sama2 tolong menolong...

gd day =)
Sir Marcello Sir Marcello Rabu, Jun 23, 2010
macam best...hehehe
nak try..bunyi cam kaunselor...
Nur Nur Rabu, Jun 23, 2010
salam sir marcello

cuba je.. manalah tahukan masalah korang dapat selesai.

apa yang bunyi mcm kauncelor tuh?
Othman Juliana Othman Juliana Khamis, Jun 24, 2010
thanks for the sharing! memang tak tahu. ingat PCB ni pantai cinta berahi-eh, dah tukar nama ya. patai cahaya bulan. oh, tak sehebat nama asal :D

**kalau nak ngadu sbb tak dapat2 keje lagi boleh? huhu~
Nur Nur Khamis, Jun 24, 2010
salam othman

hey.. no mention k.. sharing is caring dear..

PCB tu patai cahaya bulan.. tak pernah dengar pun. huhuhu... kesian aku.. ketinggalan ya.

anyways, nak adu pasal apa2 pun blh.. asalakan message korang kena tepat.. dan diorang akan reply serta ambik tindakan yg sewajarnya.. gd luck
Othman Juliana Othman Juliana Jumaat, Jun 25, 2010
Pantai Cahaya Bulan (nama asal Pantai Cinta Berahi) kat Kelantan :)
Tak silap dulu, masa guna nama lama, byk kes maksiat. Jadi, depa tukar nama. Tak tau la keberkesanannya. Aku pernah pergi pun sekali je. Sayang, tak terjaga sangat.

**Eh, biar betik-takkan nak mengadu pasal tak dapat kerja pun boleh? Hehe. Hang biar benar Nur (-.^)
Nur Nur Jumaat, Jun 25, 2010
mcm mana le tak jadi kasiat.. dah namanya cinta berahi.. huhuhuh

ohhhh baru aku ingat pantai tuh.. tak pernah pegi tapi tau dah..

aku rasa kau ngadu je.. iyalah aduan utk semua. kau adu je kau apply keja tapi tak dapat2.. mana tau diorang plak offer keja utk kau. huhuhuhu