Masyaallah...anjing bakar

Mr. Hubby send email kat aku pasal manusia tak ada hati perut yang sanggup membakar anjing. Kes ni berlaku di DRC Africa atau paling senang di CONGO. Baru je semalam berlaku. Aku pun tak tahu adakah dia membakar anjing tu waktu masih hidup atau sudah mati. Masyaallah.... aku yang duk tengok gambar ni pun naik toching plus marah dan beristighfar ni kan pula Mr. Hubby yang kebetulan sedang kelaparan mahu makan tiba2 jadi mual dan nak muntah. Hati dia pun naik tocang jugak nak belasah mamat ni tapi nasib kat negara orang. Kalau kat malaysia dah lama dah aku join sekali. Ni baru je dalam gambar belum lagi tengok depan2 de.

dari kiri : nampak tak kepala anjing tuh.. zalim sungguh manusia ni...

Gambar ni mengingatkan aku tentang seorang brother islam di Malaysia yang banyak membela anjing. Dia seorang pencinta anjing dan sanggup mengeluarkan belanja yang banyak hanya untuk anjing peliharaannya. Dia tidak menghiraukan kutukan dan hinaan manusia disekelilingnya. Tapi dalam blog brother ni ada dia selitkan kisah manusia bodoh dan cetek akal membunuh seekor anjing dengan mengikat kaki dan tangannya lalu di rodokkan sebatang kayu kedalam mulutnya hingga mati. Puncanya hanya kerana anjing tu menyalak tak henti2 dan membuat bising. Masyaallah... inilah dia manusia cetek akal dan....

6 comments.. read them below or add one

Tanpa NamaTanpa Nama Ahad, April 18, 2010
Diorang jual untuk makan atau saja nak seksa? kejam kejam
Nur Nur Isnin, April 19, 2010
salam anoynms
maaf kita tak cerita detail coz lupa nak ceritakan bagaimana org africa ni offer mr. hubby untuk membeli daging bakar/salai dia utk dimkn. bila mr. hubby lihat itu adalah anjing terus dia snap pic n blah. lepas tu selera mkn terus hilang.

memang kejam. agaknya dah tak jumpa kambing atau lembu atau ayam kot
Aida Rezuan Aida Rezuan Rabu, April 21, 2010
Salam Nur,

Isk.. kejam nye. No words to describe.

I once saw a documentary bout people killing cats. To eat them. It was so cruel.

:(
Nur Nur Rabu, April 21, 2010
salam Aida
memang kejam...tak tahulah mcm mana mamat bengap ni bakar. adakah dia pukul anjing tu sampai mati atau dia bakar hidup2.. geram betul.

kes kucing tuh nur pun pernah tgk video. diorang sembelih dan bakar kemudian dipotong kecil2 dan dimasak.. isshhkkkk... anyways thanks 4 comment here aida.. hv a nice day
Aida Rezuan Aida Rezuan Rabu, April 21, 2010
Salam Nur,

Tuh la kan.. memang kejam and geram bila tengok/baca mende2 gini. Kita manusia patut akal lebih la, kan.

Nur pon ada tengok ek pasal kucing tuh. Isk.. tuh lagik la. Saya tengok ngelat2 sebab tak sanggup.

* Sy pon follow2 Nur skang tau :)
Nur Nur Khamis, April 22, 2010
aida
perkara yg kejam dan zalim memang tak sanggup nak di tengok dan di tontonkan. lagi2 bila dapat video orang kena sembelih, tembak kepala, rogol dan mcm2 le.. nauzubillah...