Merc Benz... mana satu yang menarik

Mr. Hubby send email pada aku. Katanya hadiah besday yang ke 50 tahun. Hehehehe... so kena kerja keras le nak belikan Merce SLS AMG ni yg harganya lagi RM1 hinggit RM2b. Takpe abah ada masa lagi 14 tahun untuk capai niat murni abah tuh. Amin


cantik dan sporty.. ohhhh dear..dapat kat tangan aku rasa macam nak racing je kat litar.. geramnyaaaa 

Enjin yg cukup kemas dan tengok tayarnya.. kalau kona penggggg memang kemas dan cantik de..

Yang ini Merce model lama. 1954-1957 Mercedes-Benz 300SL Gullwing Coupe. Aku lagi suka model ni. lagi klasik gitu. Kalau lihat pada harga insyaallah abah mampu belikan umie. Tapi umie lagi prefer SUV. Skrg pun pandu SUV kereta Nissan Dualis ni pun dah ok sangat. Sesuai untuk ibu2 mengadung termasuk ibu2 yang ceria selalu.

Spectification
Price : $7,463 new
(aku kompius nih, hubby kata harga model lama ni lagi mahal dari yag baru) finin finin
Production : Total 1,400 built all years (1954-1957); 1,100 exported to United States
Engine : 3 liter inline-6 with Bosch mechanical fuel injection
Horsepower : 215 @ 5800 rpm
Torque : 170 lb-ft @ 3800 rpm 
Weight : 2854 lbs 
Power to Weight Ratio : 13.3 lbs per hp
0-62 mph : 10 seconds
Top Speed : up to 162 mph depending on rear axle ratio

2 comments.. read them below or add one

gayapeneroka gayapeneroka Sabtu, Mac 27, 2010
tak kira lah mana-mana pun janji dapat.....
Nur Nur Sabtu, Mac 27, 2010
salam bro endong
hehehehe.... malulah dah tua2 bawa merc. tak sesuai le pula. tapi kalau dah ada depan mata drive jelah..